El projecte SELVIA

SELVIA és un projecte impulsat per la Fundació Emys per fer possible que les famílies de la nostra terra gaudeixin d'una alimentació de qualitat, ecològica i de proximitat.
Per aquest motiu, SELVIA és el punt de trobada entre els productors de la cooperativa Agroecològica de la Selva, SCCL i els consumidors ecològics de la nostra comarca, agrupats i associats a ECONSELVIA.
Amb el projecte SELVIA disposeu d’un espai virtual des d’on encarregar cistelles de productes ecològics de proximitat així com contractar el servei de transport a domicili, en què reduïm emissions en agrupar els desplaçaments.
Atès que la producció de què disposa SELVIA és limitada, enguany només podrà donar servei a 35 famílies associades, amb la previsió d’arribar a les 60 famílies l’any 2014. Així doncs, només poden comprar a SELVIA els seus associats, que entren a formar part de l’associació de consumidors Econselvia. L’associació acull tots els socis amb dret a compra a SELVIA que, a més, poden adquirir productes exclusius de la botiga virtual així com participar en les activitats organitzades pel Club SELVIA, i pensades per fomentar l’alimentació i la cuina saludables i orgàniques. Durant aquest mes de juny s’inicia la presentació de sol·licituds de comptes de soci que podeu tramitar a través de la web www.selvia.org.
Per una nova alimentació, per una nova pagesia
El projecte SELVIA es va iniciar l’any 2010 a través de la Fundació Emys, entitat de protecció del patrimoni natural, que va decidir impulsar la conversió a la producció ecològica dels terrenys agrícoles vinculats als espais naturals que protegeix.
Davant del repte d’assegurar la viabilitat econòmica d’aquestes noves explotacions ecològiques, la Fundació Emys va impulsar la creació de la Cooperativa Agroecològica de la Selva, que agrupa els productors ecològics proveïdors de SELVIA. Gràcies a això, SELVIA posa en valor la feina a pagès, potencia la recuperació d’espais agraris en desús i contribueix a la conservació dels espais naturals de la comarca de la Selva, especialment valuosos per les seves zones humides.

Consulteu-ne més informació a www.selvia.org o bé escriu a info@selvia.org.