Curs d'Horticultura Ecològica 2011

Curs pràctic d’iniciació a l’horticultura ecològica
Els Horts de Ca l'Emys (Riudarenes)
Març-setembre 2011


PROGRAMA DEL CURS
12 de març de 2011 · De 9 a 14 h
Presentació. Fonaments de l’horticultura ecològica. Planificació de l’hort: rotacions i associacions de cultius. Materials i eines. Preparació de les parcel·les.
2 d’abril de 2011 · De 9 a 14 h
La biodiversitat cultivada. Conceptes generals de reproducció de llavors. Elaboració de planter. Realització de sembres i transplantaments.
16 d’abril de 2011 · De 9 a 14 h
Mètodes de fertilització. Sembra d’adob verd. Fongs i malalties, reconeixement i tractaments.
7 de maig de 2011 · De 9 a 14 h
El compostatge. El control de les herbes adventícies. Cultius de primavera i d’estiu. Elaboració de compost. Estructures de suport dels cultius
21 de maig de 2011 · De 9 a 14 h
Plagues. Reconeixement i sistemes de control. Sistemes de reg.
18 de juny de 2011 · De 9 a 14 h
Planificació de cultius de tardor i d’hivern. Sistemes de protecció de cultius. Construcció d’una estructura per planter. Seguiment dels diferents cultius.
16 de juliol de 2011 · De 9 a 14 h
La qualitat dels aliments ecològics. Seguiment dels cultius. Identificació i tractament (si s'escau) de plagues i malalties als horts.
10 de setembre de 2011 · De 9 a 14 h
Seguiment dels diferents cultius i resolució de dubtes. Tancament del curs
Material que ofereix el curs
Parcel•la en Els Horts de Ca l'Emys
Dossier digital d’apunts
Material i aigua de reg

Material que ha de procurar-se l’alumne [pdf]


Professorat
Kilian Sampol, enginyer tècnic agrícola, assessor i productor ecològic.
Josep Mª Vallès, enginyer agrònom, professor i autor de L’Hort Urbà.
Engràcia Valls, enginyera tècnica agrícola i formadora de Tarpuna.

Preus

Alumne/a amb parcel·la: 125 €
Alumne/a sense parcel·la: 105 €
Inscripcions
Del 24 de gener al 28 de febrer de 2011 • Butlleta i instruccions d’inscripció


Amb la col·laboració de
Centre per a la Sostenibilitat Territorial
Galetes Trias (Trias, Néts de Joaquim, SA)
Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Consell Comarcal de la Selva